Over podologie

Wij behandelen uw voet- en houdingsklachten

In onze praktijk zijn registerpodoloog, podotherapeuten, podoposturaal therapeut en MSU-echografisten dagelijks druk bezig om voetklachten te behandelen en te voorkomen. Denk hierbij aan pijn in de voet, maar ook houdingsklachten of klachten bij het bewegen. Ook zijn de podologen van Podozorg Sassenheim gespecialiseerd in de behandeling van sporters en kinderen. Ook bieden wij preventieve voetzorg voor patiënten met reuma of diabetes.

De oorzaak van uw voetklacht

De belangrijkste taak van onze podologen is om de oorzaak van uw voetklacht te vinden. Uw voet wordt daarom in alle rust onderzocht. Wij beoordelen bijvoorbeeld de druk onder uw voeten bij het lopen of staan. Daarnaast wordt actief en passief functieonderzoek gedaan en onderzoeken wij de mobiliteit van uw voeten. Eventueel kunnen wij aanvullend echografisch onderzoek doen.

Naast uw voeten wordt er ook gekeken naar uw houding. Een slecht functionerende voet kan ervoor zorgen dat uw spieren en gewrichten verkeerd worden belast. Dit kan klachten geven hoger in uw lichaam, bijvoorbeeld heup-, knie- of rugklachten. Onze podologen zoeken de oorzaak van uw voetklacht en pakken deze aan.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.